Hangi Balları Satın Almalıyız?

Hangi Balları Satın Almalıyız?

www.kestanebali.trtc.biz

http://www.yaylacikkoyu.blogspot.com

Rengi koyu olan ballar(kestane balı gibi)mineraller ve vitaminler yönünden daha zengindir.Bal sadece enerji sağlaması için tüketilmez.Vitaminlerinden ve minerallerinden de yararlanırı.Onun için bal bazı hastalıkları önler ve bazı hastalıkları tedavi eder.Bu yönüyle bal alırken koyu renkli ballar tercih nedenimiz olmalıdır. budemekdeğildirki herrengi koyubal iyi anlamınada gelmez dikatliolun**

Balın tadı yapısındaki şekerlerin miktarı, türü ve birbirlerine oranı ile ilgilidir. Kokusu da arının bal aldığı alındığı kaynağa göre değişir. Bala uygulanan işlemler tadını ve kokusunu değiştirebilmektedir. Bu nedenle ısıtılmamalıdır.Isıtılan ballar kristalize olmaz.Isıtılmış ballarda antimikrobiyel aktivite görülmez veya yok denecek kadar azdır.Ayrıca ısıtılan balların vitaminleri ölür.Satıcılar kristalleşmeyi önlemek için balları ısıtmaktadır.Anladığınız takdirde böyle balları satın almayınız.


www.kestanebali.trtc.biz

http://www.yaylacikkoyu.blogspot.com