KESTANE BALI HER DERDE DEVADIR...

Selülite karşı bal !

Kestane balı, bayanların korkulu rüyası olan selülit oluşumunu geciktiriyor..

Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği (ZAYBİR) Başkanı Selahattin Güney, kestane balının antibiyotik (mikrop öldürücü) ve antioksidan (yaşlanma geciktirici) özelliğinin olduğunu ve kadınların korkulu rüyası olan selülitlerin oluşmasını geciktirdiğini söyledi. ZAYBİR Başkanı Selahattin Güney, dünyada aranan kestane balının sadece Zonguldak'ta olduğunu iddia ederek, "Zonguldak bölgesi iklimi itibarı ile çok kaliteli bal üretmekte. Bu iklim faktörü kestane meyvesinin lezzetinde de görülmektedir. Bölgemizde yapılan analiz sonuçlarına göre çiçek ballarında mineral miktarları demir 4.97, bakır 0.32, mangan 2.0, çinko 4,4, sodyum 40,9, potasyum 998 kalsiyum 146 iken kestane balında demir, 3.95, bakır 0.44, mangan 14.7, çinko 1.6, sodyum 41,9, potasyum 4850 kalsiyum 426'dır. Zonguldak kestane balı analiz sonuçlarına göre kestane balı mineral yönünden olduğu kadar antibiyotik ve antioksidan yönünden de çok yüksek değerlere sahiptir. Kestane balı gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarına neden olan Helicobacter plori adlı bakteri türüne karşı oldukça etkilidir. Bal ayrıca bayanların korkulu rüyası olan selülit oluşumunu da geciktirir'' dedi.
13 eylül 2006 tarihli haber